maanantai 29. tammikuuta 2018

Näin teet matkalta kotiinpaluun miellyttäväksi, jo ennen matkaa

Kun lähdet matkalle, suunnitteletko vain reissussa tarvittavat tavarat, vai mietitkö myös mikä sinua odottaa kotona kun palaat matkalta?

Olen "varaudu kaikkeen"-tyylinen ihminen. Rakastan suunnittelua ja listauksia. Matkalla tietysti kuuluu elää hetkessä, mutta laukusta pitää löytyä hetkestä selviämiseen tarvittavat välineet. Tämä tuo haasteita kevyeen pakkaamiseen, mutta sitä voimme miettiä tarkemmin toisella kertaa. Nyt haluan kertoa omia ajatuksiani siitä miten kannattaa jo ennen lomaa varautua kotiinpaluuseen. 



On ihanaa palata siistiin ja hyväntuoksuoseen kotiin. Vie roskat ennen lähtöä, sillä viikon roskiksessa lojuneet maitopurkit ja banaaninkuoret ei ole se juttu, jonka haluat kohdata kotiovella hajun muodossa. Tyhjennä myös jääkaapista kaikki matkan aikana pilaantuva ruoka. 

Jääkaapista puheenollen, osta kotiin ruokaa joka säilyy. Omalta osaltani voin todeta, että oloni ja mieleni on parempi kun saan ruokaa. Paluumatka on saattanut olla pitkä ja päälimmäisenä mielessä ei ole tarttua pannuun ja kattilaan juuri tuolla hetkellä. Itse varaudun näinä hetkinä pakasteruokaan, jonka voin nopeasti ja vaivattomasti kuumentaa uunissa. Pakastepizzat, liha/kasvispyörykät/nugetit toimivat aina. Oma ehdoton suosikkini on Apetit kasvisjauhis vegenugetit mexican. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan aito tykästyminen näihin herkkuihin!

Kun vatsa on täynnä, ja iltapesut suoritettu, on aika käydä nukkumaan. Onko parempaa paikkaa kun oma sänky, jossa on puhtaat lakanat! Vaihda siis lakanat ennen matkaa, jos suinkin ehdit. Uni maistuu takuulla paremmin! 

Jos matkan jälkeen paluu arkeen tapahtuu heti seuraavana päivänä, on hyvä katsoa tulevan arkiaamun vaatteet valmiiksi, jo ennen matkaa. Näin voit siirtää herätyskelloa vähän myöhemmäksi ja nauttia yöunista vähän pidempään. Näin myös varmistat että päivän asu ei ole matkalaukun pohjalla likaisena ja rypistyneenä! 

Itse en saa pidettyä huonekasveja elossa, mutta olen kuullut urbaania legendaa ihmisistä, jotka ovat ovat tässä onnistuneet. Ilmeisesti myös huonekasveista pitäisi jonkun huolehtia loman aikana. Tiedä sitten tämän tarinan totuuspohjaa ;)


Tiivistetty muistilista:

- Siivoa jääkaapista pilaantuva ruoka
- Vie roskat
- Vaihda lakanat
- Hanki säilyvää ja nopeasti valmistettavaa ruokaa pakastimeen
- Katso arkeenpaluu-vaatteet valmiiksi 
- Muista huonekasvit


Tässä oma muistilistani


Varaudutko sinä jotenkin arkeenpaluuseen loman jälkeen?

8 kommenttia:

 1. Itse vien aina roskat ja jätän keittiön siistiin kuntoon, kun lähden reissuun. Jääkaapin sisältöä tarkastelen toisinaan, mutta välillä se tahtoo unohtua.
  Jos mahdollista palaan reissulta niin, että on ainakin yksi vapaa tai lomapäivä ennen töihin paluuta.
  Hyvän vinkkilistan olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihanaa, jos on vielä yksi lomapäivä ennen kun arki alkaa 🖒 pehmeä lasku 😊

   Poista
 2. Jotenkin oikeastaan pidän siitä "matkallelähtöhässäkästä" joka tosiaan pakkaamisen lisäksi kattaa nuo mainitsemasi jutut ja muutenkin mahdollisuuksien mukaan monen jutun saattamisen valmiiksi ennen matkaa - tuo deadlineilmiö, jolla saa monta asiaa tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän kanssa siitä hässäkästä! 😍 Ne kuuluu niin tärkeänä osana lähtöön ✈

   Poista
 3. Kyllä laitan aina kodin kuntoon niin, että lomaltapaluu kotiin on kiva!

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä! Mä yritän kanssa mahdollisimman hyvin valmistautua myös kotiinpaluuseen, ainakin niin, että kaikki haiseva viedään pois ja jääkaapista pilaantuvat yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ne tärkeimmät, mutta se että kotona on jotain ruokaa odottamassa, on myös tosi jees 😊

   Poista