sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kulttuurimatkalla kirjastossa

Oletko koskaan tehnyt kulttuurimatkaa kirjastoon?En tiedä onko minusta tullut "sen ikäinen", eli jotakuinkin nuorison mielestä vanha, mutta olen alkanut nauttimaan hiljaisista kirjastoista. Niissä on jotakin taikaa. Taika ei ole samanlaista kuin teattereissa, joissa teatterin kummitukset liihottaa takahuoneissa, ei.. kirjastoissa on erilaista, arvokasta salaperäisyyttä.


Kirjastot piilottavat suojiinsa suuren määrän tietoa ja tarjoavat mahdollisuuksia meille jokaiselle oppia lisää niin monista asioista.Voimme käydä istumassa hiljaisuudessa jos tarvitsemme hetken itsellemme, lukemassa päivän lehdet tai jos aikomuksemme on opiskella tehokkaasti, tarjoaa kirjasto tähän oivallisen tilan.
Vinkvink, pääsykoeaika on tulossa!

Kotikaupungissani Turussa on mitä mahtavin kirjastotarjonta. Täällä on kaupungin kirjastoja eri puolilla Turkua 14, ja tämä yliopistokaupunki tarjoaa yliopiston kampusalueella 6 kirjastoa sekä lisäksi myös muiden oppilaitosten kirjastot näiden lukujen päälle. Mieletön määrä kirjallista tietoa tässä kaupungissa.

Oma suosikkini on kaupungin pääkirjasto, joka sijaitsee Linnankadulla, lähellä Aurajokea. Pääkirjastossa on pitkät aukioloajat, erilaisia lukualueita eri tarkoituksiin ja mahtavat maisemat.Olen tajunnut elinikäisen oppimisen ja sen mahdollisuudet uudella tavalla.

Kevät selvästi kolkuttelee jo mielessäni ja olen ihastunut uudelleen kotikaupunkiini.
Taidan laittaa turistilasit päähän ja lähteä tutkimaan mitä muuta mahtavaa täältä löytyykään.


Muistathan hyödyntää kirjastojen mahdollisuudet ja nauttia oman kaupungin palveluista?

10 kommenttia:

 1. No enpä kyllä ole juurikaan kirjastoissa pyörinyt muuta kun työn kautta. Täytyykin joskus kokeilla mennä ihan rauhassa itsekseen :)

  VastaaPoista
 2. Me käydään aina silloin tällöin lasten kanssa kirjastossa ja kirjastoautolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan omasta lapsuudesta kuinka jännää oli käydä kirjastoautolla. Hienoa! 😊

   Poista
 3. Opiskelujen vuoksi kirjastossa tulee vietettyä kymmeniä tunteja viikossa, joten vapaa-ajalla ei juurikaan tulee oltua kirjastossa. Kaunokirjallisuuttakaan en ole kerennyt/jaksanut enää tenttikirjojen lisäksi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Huomaan omalla kohdallani kirjaston toimivan motivoivampana tenttilukupailkana kuin koti. Se toimii 🖒

   Poista
 4. Kiitos tästä:) Pitääpä itsekin käydä pistäytymässä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä:) Pitääpä itsekin käydä taas pistäytymässä.

  VastaaPoista