keskiviikko 19. lokakuuta 2016

New York, osa 6, Puistoja

New York on tunnettu näyttävistä pilvenpiirtäjistä, mutta tässä upean vaikuttavassa kaupungissa on myös ihania puistoja, jotka ansaitsevat oman postauksen. Nämä ovat ehdottomia vierailukohteita!

Central Park

Central Park on suuri puisto, ”Manhattanin keuhkot”, keskellä betoniviidakkoa. Puisto on siis todellakin suuri! Valitettavasti kävimme Central Parkissa vain kerran, ja näimme siitä todella vähän, joten en osaa kauheasti paikasta kertoa. Kuitenkin se mitä näin, teki suuren vaikutuksen minuun!
Täällä paikalliset viettävät mielellään aikaansa, käyvät piknikillä ja urheilemassa, enkä ihmettele tätä lainkaan. Puistossa on pieniä vesialueita, kauniita istutuksia, vanhoja isoja puita, patsaita…
Puistossa voi myös käydä hevoskärryajelulla, mutta tämä ei ole ilmaista lystiä!
Se on mielenkiintoista kuinka myös moni paikka tässä puistossa vaikutti tutulta, luultavasti siis TV:stä tutulta! Ihana, ja erilainen paikka Manhattanilla. Tänne on päästävä uudelleen ja oikein ajan kanssa. Ihana!

Washington Square Park

Tämä puisto, joka on nimetty Yhdysvaltojen ensimmäisen presidentin mukaan, ei ole niin vihreä kuin Central Park, mutta useat kaupunkilaiset viettävät aikaa täällä. Tämä kohde herättää varmasti tuota aiemmin mainitsemaani tuttuudentunnetta, sillä tämä maisema vilahtaa monissa elokuvissa ja TV-sarjoissa, esimerkiksi Frendeissä.
Asia johon kiinnitin huomiota vieraillessa täällä, oli koirapuisto, jossa oli paljon ulkoilijoita. Itse koiranomistajana tällaisiin asioihin kiinnittää huomiota. Ihan mahtavaa että suuressa metropolissa on ajateltu myös lemmikinomistajia. Täydet pisteet tästä!


Madison Square Park

Tämä puisto sijaitsee kuuluisan Flat Iron Buildingin vieressä, ja täällä on matkailijoiden kaipaama Wi-Fi. Voit siis istahtaa hetkeksi puiston rauhaan, ja päivittää somea, tai etsiä hyviä ravintoloita internetistä. Tässä puistossa järjestetään taidenäyttelyitä sekä konsertteja, ja täällä voit tilata parhaimmaksi kehutun hampurilaisen Shake Shackista. Meillä jäi nämä hampurilaiset maistamatta! Harmi! Jälleen jotakin, joka on seuraavan New York vierailun Must Do- listalla.Bryant Park

Tästä ihanuudesta olen kirjoittanut jo aiemmin. Bryant Park sijaitsee 42th streetillä. Tässä puistossa vietimme eniten aikaanäistä puistoista, sillä hotellimme oli tällä kadulla.
Brooklyn bridge park

Voi että, mikä paikka! Tämä puisto on Brooklynissä, ihan rannassa. Tästä puistosta on mahtavat näkymät Manhattanin siluettiin. Täällä kannattaa käydä kuvaamassa!
Me yhdistettiin Brooklyn Bridge, ja Brooklyn Bridge Park samaan päivään ja tämä toimi loistavasti. Metrolla Brooklyniin, kahvilan kautta puistoon, ja puistosta sillalle.
Battery Park

Ihastuin aivan totaalisesti Battery Parkkiin. En oikein tiedä miksi, mutta siinä oli jotain, joka teki vaikutuksen ihan heti. Battery Park sijaitsee saaren eteläkärjessä, lähellä Wall Streettia, sekä Wall Streetin härkää. Battery Parkista on näkymä vapaudenpatsaalle.
Osa Battery Parkista koki kovia hirmumyrsky Sandyn aikaan. Korjaustyöt aloitettiin heti myrskyn jälkeen.
Tämä on ihana paikka istua auringossa siemailemassa kahvia ja katselemassa maisemia <3


Paikka joka jäi harmikseni näkemättä on High Line Park. 
Lisätään listaan (joka alkaa olla jo melko pitkä!)


<3
Aiheeseen liittyviä postauksia

2 kommenttia:

  1. Tonne. Mä. Tahdon. <3 Ihania kuvia ja sepustuksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) New York on ihana. Ymmärrän tahtosi oikein hyvin! :)

      Poista