maanantai 3. lokakuuta 2016

New York, osa 5, Ilmaiset nähtävyydet

New York on paljon muutakin kuin aiemmassa postauksessa esittelemäni Empire State Building. Se on niin paljon muuta!

Tässä postauksessa kerron teille nähtävyyksistä, joissa me ehdimme käydä, ja jotka miellän nähtävyyksiksi. Kun tarkemmin ajattelee, melkein kaiken mitä on matkalla nähnyt, menisi tähän kategoriaan, mutta rajataan nyt aluetta kuitenkin hieman pienemmäksi ja puhutaan vaikka niistä kuuluisimmista nähtävyyksistä, joita voit katsella ilmaiseksi.

Brooklyn bridge

Ah, niin ihana ja ikoninen silta jota pitkin pääset kätevästi Manhattanilta Brooklyniin, ja takaisin. Tämä silta oli omalla nähtävyyksien listallani ensimmäisten kohteiden joukossa. Silta on tuttu elokuvista ja TV-sarjoista, ja se on ehdottomasti koettava, kun New Yorkiin asti matkustaa. 

Olin kuvitellut mielessäni, että menemme sillalle heti aamusta, jolloin ihmisiä ei ole vielä paljon paikalla. No, minun matkoillani harvoin mikään menee niin kuin olen suunnitellut. Olimme siis sillalla keskellä sumuista ja viileää päivää, jolloin kiireisiä ihmisiä ja hitaita turisteja kulki sillalla todella paljon.
Moni turisti kulki selfie-tikut käsissään tukkimassa liikennettä, kulkemassa väärällä kaistalla, tai seisomassa penkkien päällä, niin että ei Manhattanin siluettia saanut kuvattua ilman että siellä jonkun vieraan ihmisen nassu tunkeutui omaan kuvaan.

Vaikka ihmisiä oli paljon, ja hyvän kuvakulman löytäminen ilman vieraita naamoja oli haasteellista, olen silti erittäin onnellinen, että kävin kulkemassa sillalla. 

Meidän reitti kulki metrolla Brooklyniin, ja sieltä kävellen Brooklyn bridgeä takaisin Manhattanille.
Seuraavalla kerralla otan suunnan sillalle oikeasti heti aamulla, kun pystyn vielä käyttämään aikaeroa hyväkseni!Rockefeller centerin joulukuusi

Tämä oli koettava kun kerran jouluna on matkalla. Tämä nähtävyys on myös tuttu elokuvista, niin kuin taitaa olla kaikki muukin josta tulen tässä postauksessa kirjoittamaan.

Jättiläiskuusi ja luistelurata Rockefeller centerissä oli myös muiden kanssaihmisten mieleen, sillä varsinkin ilta-aikaan, paikka täyttyi ihmisistä, ja lähelle kuusta oli mahdotonta päästä. No, oli siellä päivälläkin paljon ihmisiä, jolloin oli myös vaikeaa päästä lähelle, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. 

Tämä on siis ehdoton nähtävyys, jossa kannattaa vierailla joulunaikaan, jos on ihmismäärään uskominen. Luistelijoita ei kuitenkaan ollut montaa (siis silloin päivällä kun pääsin lähelle katsomaan), vaan enemmän oli fiilistelijöitä ja turisteja kamerat kaulassa. 

Täällä oli kyllä aivan oma tunnelma, joka varsinkin illalla, jouluvalojen loisteessa. Suosittelen nähtävyyttä, jos et säikähdä suuria ihmismassoja! 

Onhan Rockefeller Center käymisen arvoinen nähtävyys myös jouluajan ulkopuolella. Center koostuu 14 pilvenpiirtäjästä, ja täältä löydät esimerkiksi Radio City Music Hall – teatterin, joka on kuuluisa nähtävyys myös. Valitettavasti me emme ehtineet käydä Radio City Music Hall- teatterissa, mutta se jääköön jälleen seuraavaan kertaan.Times square

Tämä suurien valotaulujen ympäröimä alue on saanut nimensä New York Times –lehden mukaan, koska sen pääkonttori sijaitsi ennen siellä. Vaikka konttori muutti, niin Times Squaren nimi pysyi ennallaan. 
Tällä alueella parveilee turisteja, ja olen kuullut paikallisten kiertävän tämän paikan niin kaukaa kuin mahdollista. Times Square on paikka, jossa kaikki maksaa enemmän kuin vähän kauempana. Samat matkamuistokrääsät, joita myydään ympäri Manhattania, maksavat kaikkein eniten juuri Times Squarella, sillä tällä alueella on käy varmasti suurin osa turisteista. Markkinat ovat hyvät, siis juurikin myyjän näkökulmasta! No, sorruin itsekin ostamaan muutaman tuliaisen juuri tuolta alueelta. Jälkeenpäin voisin todeta sen olleen virhe! 

Times Squarella esiintyy erilaisia hahmoja ja katutaiteilijoita. Omassa skeptisessä mielessäni kävi myös taskuvarkaiden olemassaolo, juuri sillä hetkellä kun jäät katsomaan katutaidetta. 

Ymmärrän hyvin miksi paikalliset eivät kovin mielellään juuri täällä vietä aikaansa, sillä itsekin pyrin muutaman päivän jälkeen välttämään Times Squaren aluetta. 
Tänne kannattaa tulla ihan tämän paikan vuoksi, mutta jos olet läpikulkumatkalla, kierrä!Vapaudenpatsas, Staten Island Ferryltä katsottuna

Olin pettynyt vapaudenpatsaaseen. Se kuvataan aina suurena ja mahtavana patsaana, jolla on oma saari. No, onhan tämä totta, mutta olin kuvitellut sen vielä suuremmaksi ja mahtavammaksi, ja lopulta se näytti ensisilmäyksellä pieneltä rusinalta, kun tarkastelin sitä Battery Parkista käsin. Emme käyneet itse saarella kertaakaan, mutta kävimme muutamalla risteilyllä, jotka kävivät lähellä saarta, joista sain kuvattua patsasta.
Kävimme myös Staten Island Ferryllä, josta on hyvät näkymät patsaalle. Tämä Staten Islandin lautta on myös eräänlainen nähtävyys, ainakin Sinkkuelämää –sarjan faneille. Itselle tulee lautasta mieleen jakso, jossa Charlotte huutelee humalassa, että tämä on vuosi jolloin hän menee naimisiin. Hulvattoman hauska jakso!

Onhan se kaunis patsas, sitä en kiellä, mutta se mielikuva joka siitä on rakentunut, oli todellisuudessa sitten jotain aivan muuta. Voi olla että kokemus olisi erilainen jos kävisi vierailulla patsaan sisäosissa, tai aivan sen juurella, mutta koimme riittäväksi nämä kolme kertaa, jotka näimme vapaudenpatsaan erilaisista aluksista käsin.One Word Trade Center

Ilmaisena kohteena tässä on rakennus itsessään, sekä 9/11 muistoaltaat, jatka ovat vanhojen kaksoistornien paikalla, muistona iskuissa menehtyneistä. Muistoaltaat ovat neliönmuotoiset syvät altaat, joissa vesi laskee altaan keskelle syvennykseen. Altaita kiertää reunus, jossa on menehtyneiden nimet kuvioituna. Paikka vetää hiljaiseksi!

One World Trade Centerissä on myös näköalatasanne, joka on maksullinen. Siinä vaiheessa päivää kun tulimme paikalle, oli sen päivän liput jo myyty loppuun, mutta se ei haitannut, sillä emme varsinaisesti tulleet paikalle sen vuoksi.
Suosittelen todella vierailemaan näillä muistoaltailla!Muita kohteita joita kannattaa käydä katsomassa:

-        - Flat iron building, rakennus joka muistuttaa ulkonäöltään silitysrautaa-        - Wall Street, joka on lyhyt katu ja finanssielämän keskus-        - Wall Street bull, taideteos, härkä, joka on tiputettu aikoinaan Wall streetille salaa keskellä yötä. Nykyään teos on hyvällä paikalla, jossa se ei häiritse liikennettä. Paikalla pyörii jatkuvasti monta kymmentä turistia kuvauttamassa itseään koskettelemassa härän kiveksiä. Outoa! (No, taidettiin mekin siellä käydä..)-        - Chrysler building, josta kirjoitin jo aiemmin, kotikadun esittelyssä-        - Grand Central Terminal, josta kirjoitin myös samaisessa kotikadun esittelyssä, ja kirjoitukseen pääset tästä.
Kuuluuko näistä kohteista jokin sinun listallesi?

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Osa 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti